perjantai 28. toukokuuta 2010

Hyvät jutut kiertämään! Osa 1.

wordpress Tässäpä tulee listaa sellaisista hyvistä asioista, jotka olen todennut toimiviksi ja joita voin suositella. Kyseessä ei ole maksettuja mainoksia :) !

Nämä ovat pieniä juttuja, mutta voivat osaltaan olla apuna matkallasi. Uskon, että näitä tulee useammankin listan edestä enkä halua tehdä mitään maratonlistoja, joten annetaan tällä blogitekstille järjestysnumero 1.

Virtuaalinen toimisto

Tuskastuin ohjelmistomaailmassa meidän firman koodinörttien loputtomiin “softasotiin” ja eri teknologioiden vastakkainasetteluun. Tämä johti siihen, että vielä monta vuotta aloittamisesta meidän firmalla ei ollut sulavasti toimivaa kalenteria saati intraa. Windowslinuxoutlookemacsjuupasjaapas… uh uh!

Otin sitten itselleni käyttöön seuraavat SAAS-ohjelmistot. (Software as a Service). Enkä ole katunut päivääkään. Nämä ovat yksinkertaisia käyttää ja alussa pienellä käytöllä ilmaisia.

Highrise CMS: www.highrisehq.com

250 kontaktiin asti ilmainen asiakastietojärjestelmä.

Backpack Intranet: www.backpackit.com

Kuka jaksaa “tietohallintoa” tai intranetsäätäjiä, kun tässä on kaikki mitä tarvitset. 24 dollarilla kuussa riittää pienelle pitkään.

Basecamp Project Management: www.basecamphq.com

Ilmainen yhdelle projektille, 24 dollaria kuussa riittää pitkälle. Projektinohjaus on helpompaa, kun heittää ne excelit, post-it -laput ja notepad -muistiinpanot mäkeen. Yksinkertainen käyttää, mutta silti monipuolinen projektinhallintatyökalu.

Kotisivut ja näkyvyys webissä

Sigmatic webhotellit: www.sigmatic.fi

Halvat hinnat ja hyvät paketit. Mutta parasta näissä on käyttöliittymän helppokäyttöisyys ja -tajuisuus. Voit lisätä sähköpostiosoitteita ja –ohjauksia sekä tilata lisää palveluita havainnollisia kuvakkeita näpäytellen.

Wordpress –julkaisualusta: www.wordpress.org

Älä maksa tuhatta euroa kotisivuista. Älä ainakaan maksa 2000€:a tai 3000€:a niistä. Ota Sigmaticilta webhotelli, jossa on yksi MySQL –tietokanta. Menet Wordpressin kotisivuille ja seuraat ohjeita. Wordpressissä on tuhansia valmiita mallipohjia kotisivuille, joista pystyt räätälöimään itsellesi juuri sopivan. Wordpress ei ole enää pelkkä blogi-alusta, vaan se on paljon enemmän.

Saat esimerkiksi helposti käyttöösi Googlen työkalut, jotka Wordpress asentaa sinulle automaattisesti. Jopa tuhansia erilaisia ja ilmaisia mini-ohjelmia napin painalluksen päässä. Valitset vain mitä haluat käyttää.

Jos et osaa tai ehdi tehdä tätä, niin maksa jollekin 50€, että tekee sen puolestasi. Wordpressin julkaisualustan käyttäminen on sen jälkeen helppoa ja hauskaa kuin isoäitien karkottaminen. Usko pois! Tein konsulttiyritykselleni SisuBase:lle sivut Wordpressin päälle 10 minuutissa. Käy katsomassa osoitteesta: www.sisubase.fi

Sisältöähän ei toki kukaan näpyttele puolestasi. Ainakaan ilmaiseksi. SisuBasen webbisivuillekin se homma on minulla vielä edessä.

Wordpressistä ja sen suositeltavista ominaisuuksista saisi jo ihan oman listan aikaiseksi.

Meanwhile in Sweden,

Lähden tästä Nigeriaan, joten voi tulla pieni tauko. Viisumin hommaaminen Ruotsista Nigerian suurlähetystöstä on oivallinen tarina asiakaspalvelusta. Kerron sen heti seuraavaksi!

3 kommenttia:

  1. Ymmärsin Sisubasen sivuilta, että SisuBase Finpro:n partneriksi, pitääkö paikkaansa? :)

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä se pitää paikkaansa. Finpron käyttää partnereita sellaisissa maissa, joissa sillä ei ole itsellä toimintaa. Mm. Bangladesh on tällainen.

    Olen laittamassa SB:n sivuja iskuun tässä kevään aikana. Sinne tulee sitten myös tähän mennessä tehdyt seikkailut Bangladeshissa ja Nepalissa.

    VastaaPoista
  3. Voisin suositella tuohon listaan vielä työseuranta/laskutus ja tarjoustyökaluksi Harvest-nimistä palvelua, www.getharvest.com. Toimii suht hyvin jopa Suomen oloissa, jos vaivautuu kääntämään kenttien nimet ja vaihtamaan PO Number - kentän "viitenumeroksi". Säästänyt minulta vuorokausitolkulla aikaa.

    VastaaPoista